ÜDVÖZÖLJÜK HONLAPUNKON!
A szelektív hulladékgyűjtés oldal nem titkolt célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek a szelektív hulladékgyűjtés működését, áttekintést adjon az eddigi eredményekről és nem utolsósorban praktikus, a mindennapokban is hasznos információkkal szolgáljon mindenkinek.

A legjobb hulladék a "nem keletkező hulladék", a hulladékhegyek csökkentése mindannyiunk feladata és felelőssége, amit csak közös erőfeszítéssel tudunk elérni. A hulladékkezelési közszolgáltatás megszervezése, működtetése az önkormányzatok kötelessége, a lakosságnak pedig az, hogy ezen szolgáltatásokat igénybe vegye, melyért a hulladék mennyiségével arányos hulladékkezelési díjat fizet.

A hulladékhegyek csökkentésének egyik lehetősége a szelektív hulladékgyűjtés, mely többek között a számunkra már feleslegessé, használhatatlanná vált hulladékoktól segít bennünket környezetbarát módon megválni.

Ma még hazánkban nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk.

Mit?

Hogyan?
Hová vigyük?


Ezekre és még sok más kérdésre válaszolunk oldalainkon
JÁTÉK
Dobd jó helyre a hulladékot!

Indulhat a szelektálás?
REKLÁMFILMEK
PAPÍR FÉM MŰANYAG ÜVEG
ELEM GYÓGYSZER ELEKTRONIKAI

HULLADÉK LERAKÓHELY KERESŐ

Papír
Fehér üveg
Színes üveg
PET
Fém

HASZNOSÍTÁS

PAPÍR

MŰANYAG

ÜVEG

FÉM

HOVÁ VIGYEM?