CONSOIL 2005 – Franciaország, Bordeaux 2005. október 3-7. 

A ConSoil konferencia a legnagyobb nemzetközi esemény a szennyezett talajok és felszín alatti vizek kármentesítéséhez kapcsolódóan. A konferenciát 2-3 évenként rendezik meg, a soron következő konferencia 2008 első felében kerül megrendezésre, előreláthatólag Olaszországban, vagy Ausztriában.

A konferencia az alábbi témacsoportokban mutatta be az eddig elért kutatási eredményeket: talaj és vízpolitika, a talaj-víz rendszer funkciói, a folyamatok megértése, tényfeltárás és kockázat elemzés, kármentesítési koncepciók és technológiák, kockázat alapú területkezelés, esettanulmányok, szennyezők. A tematikus szekciók mellett speciális szekciókban mutatták be a specifikus témákban elért eredményeket, így került sor a konferencia 16. szekciójában (SpS 16 Contaminated Land Management in the new EU Member States) az Országos Környezeti Kármentesítési Program eredményeinek bemutatására. Az egyes országokban elért eredmények bemutatását szolgálták az országszekciók (UK, US, Franciaország, Németország, Hollandia, Flandria). A konferencián 8 párhuzamos szekció működött, és mintegy 200 poszter volt kiállítva.

Az eseményen számos új kutatási eredményt mutattak be a résztvevők, melyek közül kiemelendő a US EPA - TRIAD módszertana, mellyel mind a tényfeltárás, mind a műszaki beavatkozás költséghatékonysága növelhető.

Elérhető dokumentumok: