Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály

 

Tisztelt Érdeklődő!


Gyakran teszik fel a kérdést számunkra a sajtó, média munkatársai vagy az egyes településeken élő lakosok, hogy hol vezették már be a szelektív hulladékgyűjtést az országban, hány embert érint ez a módszer, milyen megoldások vannak, melyekről van kedvező tapasztalat stb.
Számos esetben szembesülünk azzal is, hogy újabb és újabb településeken született döntés e kérdéskörben, de hogy ténylegesen megvalósultak-e az elképzelések és milyen módon, ezt végképp nem tudjuk követni.
Szeretnénk, ha az áldozatos munka, pénzügyi ráfordítás és nem utolsó sorban a hulladékgazdálkodás e korszerű formája publicitást kapna, pozitív például szolgálna másoknak, ezért szívesen válaszolnánk az érdeklődők kérdéseire, de nincs korrekt információnk.

Jelenleg nincs hivatalos statisztikai adatgyűjtés e téren, így válaszolni csak személyes tapasztalatainkra hivatkozva tudunk, példálódzó felsorolással, a teljességet nem ismerve.

A megnyilvánuló nagy érdeklődésre való tekintettel a Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály megkezdte a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos pozitív kezdeményezéseket bemutató adatbázis létrehozását.

Kezdeti lépésként az elmúlt évben megjelent sajtóközleményekből válogatott adatokat tartalmazza a mellékelt táblázat. Természetesen ez közel sem fedi le az összes kezdeményezést.

Kérjük mindazokat, akik bevezették már a szelektív gyűjtést és szeretnék munkájukat mások számára is bemutatni, jelentkezzenek be adatbázisunkba. Ha rendelkeznek elektronikus úton továbbítható fényképpel, azt is közzéteszzük honlapunkon.

Jelentkezés esetén a táblázatban szereplő információkat kérjük e-mailen juttassák el részünkre a feketek@mail.ktm.hu címre. A beérkezett információk alapján az adatbázist havonta frissítjük.

Táblázat


1011 Budapest I. Fő utca 44-50. telefon: 457-35-75
1394 Budapest, Pf. 351. fax: 201-24-91