Hulladékgazdálkodási és Technológiai Főosztály

 

FELHÍVÁS

Tisztelt Érdeklődő!

A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény új feladatokat határozott meg a települési önkormányzatok számára, többek között azt is, hogy települési hulladékgazdálkodási tervet kell készíteniük. A gyakorlati hulladékkezelés terén fel kell számolniuk az illegális hulladéklerakókat, felül kell vizsgálniuk a működő lerakótelepeket és ennek alapján intézkedési tervet kell kidolgozniuk a lerakó felújítására vagy bezárására, ez utóbbiak esetén rekultiválására is.

A helyi hulladékgazdálkodási tervek készítése nagy szakértelmet kíván, illetve a rekultivációs tervek és kiviteli munkák elvégzéséhez szakcégek közreműködése nem nélkülözhető, ezért várhatóan több önkormányzat partnert keres e feladatok ellátásához. Szeretnénk segítséget nyújtani az önkormányzatoknak abban, hogy megtalálják a környezetvédelem terén jártas vállalkozásokat, és tudjanak választani közöttük, ezért e cégek, vállalkozók adatait -akik a minisztérium felhívása nyomán jelentkeztek- honlapunkon táblázatos formában közzé tesszük. Az adatbázis nyilvános, ingyenesen megtekinthető, a feltűntetett adatok a felhívásunkra jelentkezett vállalkozók információin alapulnak.

Várjuk továbbra is azon vállalkozók, cégek jelentkezését, amelyek referenciákkal rendelkeznek a hulladékgazdálkodási és/vagy rekultivációs tervek készítése területén, és vállalják a nyilvános közzétételt. A vállalkozások adatait emailon lehet megküldeni, az alábbi címre: hulladek@mail.kvvm.hu. A minden hónap 1-éig beérkezett információk alapján a táblázatok minden hónap 5-éig frissítésre kerülnek.

Táblázatok:
1. Hulladékgazdálkodási tervkészítő vállalkozások
2. Hulladéklerakó rekultivációjának tervezését, illetőleg kivitelezését végző vállalkozások


1011 Budapest I. Fő utca 44-50. telefon: 457-35-75
1394 Budapest, Pf. 351. fax: 201-24-91