NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Pályázati eredmény - Zöld Beruházási Rendszer Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram
Leadási határidő2010.04.23 (A határidő lejárt!)

Egymilliárd forint keretösszeggel indította el a tárca a „ZBR Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogramot”. (10/2009. (VII. 17.) KvVM rendelet)


A pályázaton a minisztérium háztartásonként, illetve szervezeteknél székhelyenként 1 darab régi mosógép és/vagy 1 darab régi hűtőgép lecserélését támogatja. Az „A” energia-hatékonysági osztályú háztartási gépek cseréjéhez maximum bruttó 60.000 Ft, míg az „A+”, „A++” energia-hatékonysági osztályú új hűtőgépek cseréjéhez maximum bruttó 70.000 Ft támogatást nyújt a tárca.


A pályázaton Magyarországon 2008. január 1. napja előtt bejegyzett az alapszabályukban/alapító okiratukban nevesítetten a nagycsaládosok érdekvédelmét, segítését, támogatását, az időskorúak gondozását, segítését és érdekvédelmét, valamint a fogyatékossággal élő személyek, továbbá a regisztrált munkanélküliek érdekvédelmét, segítését és támogatását megvalósító alapítványok, egyesületek indulhattak.
Az egymilliárdos keretösszegből 812,6 mFt-ot kapott az első körben elbírált és nyertesnek minősített 165 pályázat.

A második fordulóban a Bizottság ebből felülvizsgált öt pályázatot, melynek indokait az 1. táblázat mutatja. Így az első körben az eddig megítélt támogatási összeg 796,4 mFt-ra módosult.


A Bizottság a második fordulóban az első körben elutasított összesen 37 db pályázatból felülvizsgált 19 pályázatot - Közalapítványok az új jogi vélemény, illetve a pályázati anyagok feldolgozása során történt adminisztrációs és technikai hibák alapján – 128,1 mFt értékben, 2. táblázat.
A háztartási gépcsere programra összesen 1,7 milliárd Ft összegű támogatási igényű pályázatból, a keretösszeg kimerüléséig beérkezett újabb pályázatok kerültek további elbírálásra – a Felhívás alapján kronológiai sorrendben a fennmaradó összeg erejéig, 3. táblázat.


Az ZBR Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogramot a Vidékfejlesztési Minisztérium összesen 195 nyertes pályázattal (K-36-10-00230X pályázati azonosító számig) lezárta, 4. táblázat.
A pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésével az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:
E-mail:haztartasigepcsere@vm.gov.hu


Telefon: Csikósné Kondacs Zsuzsanna pályázati referens 457-3403
A pályázati eredményeket a csatolt dokumentumok tartalmazzák.


Csatlakozó dokumentumok