NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Pályázati felhívás - Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram
Leadási határidő2010.06.16 (A határidő lejárt!)

Közlemény a Zöld Beruházási Rendszer Energiahatékonysági Alprogram (ZBR-EH-09) lezárásával kapcsolatosan

 A 2009.12.15-én meghirdetett Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogramra beérkezett pályázatok támogatási igénye lefedi a jelenleg rendelkezésre álló 2 Mrd Ft-os keretösszeget. Erre való tekintettel a pályázati útmutatóban foglaltak alapján az Alprogram 2010. június 16-án 24 órakor lezárásra kerül.

* * *

A pályázati felhívást, az útmutatót, a pályázói adatlapot és nyilatkozatot, valamint a mellékleteket a csatlakozó dokumentumok tartalmazzák.

 

A pályázati felhívás megjelenését követően, a pályázatok folyamatosan nyújthatók be, legkésőbb 2010. október 30. 24.00 óráig, vagy a forrás rendelkezésre állásának függvényében a miniszter döntéséig.

 

2010. március 8. Új KESZ melléklet – módosult az energetikai számítás

 

Figyelem: a pályázatok mellé kötelezően benyújtandó Környezetvédelmi Energetikai Számítás módosult. A régebbi verzióval elkészített számításokat nem kell újra elkészíttetni, az így beküldött pályázatoknál legfeljebb kiegészítő adatok benyújtására lesz szükség. Ahol még nem készült energetikai számítás, ott kérjük, az új verzióval (a fájlban az „info” és „def” lapon megjelölve: 3. verzió) dolgozzanak!

A KESZ táblázat kiegészült 4 tételjegyzék lappal („adm” lapok). Ezek a papíron beküldendő Pályázói Adatlap részét képező tételjegyzék táblákat helyettesítik. Akiknek nincs lehetősége az elektronikus KESZ tételjegyzéket kitölteni, azok továbbra is beküldhetik ezen adatokat a kinyomtatott Pályázói Adatlapon, egyéb esetekben kérjük, hogy csak az elektronikus verziót használják! A Pályázói Adatlap többi része továbbra is kötelezően kitöltendő és benyújtandó.

A KESZ kitöltési útmutatója külön dokumentumban található a mellékletek között, és az esetlegesen beérkező kérdések alapján folyamatosan frissítésre kerül.

 

A mellékletek között megtalálható „KESZ-3 (WinWatt-tal kitölthető)” nevű táblázat kitölthető közvetlenül, vagy WinWatt program segítségével. Felhívjuk a figyelmet, hogy WinWatt használata esetén a szakértő felelőssége ellenőrizni, hogy a WinWatt által kitöltött KESZ tábla helyes és teljes legyen. A WinWatt programot és az abból való exportálást nem teszteltük és az ebből eredő esetleges hibákért a KVVM és az Energiaközpont nem vállal felelősséget.