NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
A környezetvédelmi ipar húzóágazat lehet
2004-10-26 14:44:13
A magyarországi környezetvédelmi ipar egy évtizeden belül exportképes húzóágazattá válhat - jelentette ki Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a IV. Ökotech nemzetközi környezetvédelmi és kommunális szakkiállítás keddi megnyitóján.
A miniszter elmondta: jelenleg a nemzetközi környezetvédelmi technológiák meghonosítása zajlik Magyarországon, az Európai Unió követelményeivel összhangban ugyanis 2-3 ezer milliárd forintnyi zöld beruházásnak kell megvalósulnia az elkövetkező öt évben.A magyarországi környezetvédelmi gyártó és szolgáltató cégeknek fel kell készülniük arra, hogy zöld kihívásokkal kell szembesülniük - közölte Persányi Miklós. A teendők elsősorban a hulladékgazdálkodás és a szennyvíztisztítás területén jelentkeznek majd - tette hozzá.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének számításai szerint tavaly 150-160 milliárd forintot tett ki a környezetvédelmi ipar volumene, ami az idén várhatóan több mint 10 százalékkal nő az európai uniós csatlakozás miatt szigorodó követelmények miatt.

Persányi Miklós a megnyitón "Környezetbarát termék" díjakat adott át négy cég képviselőjének.