NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Megkezdődött a karcagi szennyvíztisztító bővítése
2004-09-28 13:47:07
Kedden megkezdődött a karcagi szennyvíztisztító-telep korszerűsítése és feldolgozó teljesítményének bővítése, a létesítmény teljes felújítása mintegy 800 millió forintba kerül. A pénz több mint kétharmadát állami forrásból teremtették elő.
A korszerűsítést és kapacitásbővítést az elavult tisztítási technológia mellett az indokolta, hogy az elmúlt másfél évtizedben Karcagon többszörösére nőtt a szennyvízcsatorna-hálózat hossza.

A beruházás nyomán a szennyvíztisztító napi teljesítménye 3 ezer köbméterről 4 ezerre emelkedik, miközben egy új, az uniós követelményeknek megfelelő tisztítási eljárást is bevezetnek a szakemberek.

A beruházás költsége a tervezés idején 813 millió forintot tett ki. Az önkormányzat tavaly a költségek 50 százalékát központi céltámogatásként megkapta, ezzel párhuzamosan pályázatokon a vízügyi célelőirányzatból 121 millió forintot, míg a környezetvédelmi alapból 80 millió forintot nyert. Időközben a kivitelezés összköltsége 813 millió forintról 825 millió forintra emelkedett, a különbözetet Karcag állja. A munkálatok befejezése 2005 közepére várható.