NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Lépjünk tiszta Magyarországgal az Európai Unióba!
2004-03-26 15:41:55
2004. március 15-én Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Pál Béla, a Gazdasági és a Közlekedési Minisztérium turizmusért felelős államtitkára és dr. Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón ismertették a ”Tiszta Magyarországért” elnevezésű közös környezetszépítő akciójukat.
Az önkormányzatok részére meghirdetett verseny célja, hogy az Európai Unióhoz történő csatlakozásunkig minél több magyarországi településen szervezzenek a lakosság, a helyi cégek, civil szervezetek bevonásával eredményes nagytakarítási akciót.A versenyben az önkormányzatok április 30-ig lebonyolított takarítási akciókkal vehetnek részt: pályázatukban nyilatkozniuk kell az akció során elszállított hulladék mennyiségéről, megfelelő kezeléséről, és fényképfelvételeken kell bemutatniuk a takarítás előtti és utáni állapotot.
A pályázatokat a Magyar Turizmus Rt. Regionális Marketing Igazgatóságai, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium környezetvédelmi felügyelőségei által megalakított zsűrik régiónként értékelik. Az értékelésben részt vesznek a helyi környezetvédő szervezetek, és a megyei napilapok munkatársai is.

A „Tiszta Magyarországért” akcióban legeredményesebben szereplő önkormányzatok pénzdíjat kapnak, amelynek összegét további környezetszépítő munkára fordíthatják.

A programról részletesen itt tájékozódhat.