NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Tanulmány a települési hulladék kezelésének költségviszonyairól
2010-04-14 09:04:51
A KvVM Hulladékgazdálkodási Főosztálya megbízásából készült tanulmány a települési hulladék kezelésének jellemző költségviszonyait, a szolgáltatás gazdasági összefüggéseit mutatja be és elemzi. A tanulmány készítője a Köztisztasági Egyesülés, amely a hulladékkezelő közszolgáltatókat tömörítő legnagyobb szervezet az országban (a tagszervezetek 2020 településen közel 7,8 millió lakos ellátását végzik).

A tanulmány egy átfogó elemzésen keresztül bemutatja a települési közszolgáltatással kapcsolatos gazdasági összefüggéseket, a jellemző költség adatokat, területi jellemzőket – az ország egészére. Az anyag áttekintést ad a hazai közszolgáltatói piac jellemzőiről, az összetett hulladékkezelési tevékenység részletes költségviszonyairól, térképeken és grafikonokon érzékelteti a területi jellemzőket. Bemutatásra kerülnek a működő hulladéklerakók főbb jellemzői is.


A dokumentum kidolgoztatásával a KvVM lehetőséget kíván nyújtani a települési hulladékkezelés gazdasági feltételeinek behatóbb megismeréséhez. A tanulmány nemcsak az önkormányzatoknak, ingatlantulajdonosoknak, piaci szereplőknek ad értékes tájékoztatást, hanem egyéb szakmai elemző munkákhoz is hasznos lehet.


Kapcsolódó oldalak