NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Közlemény - Ausztria jelezte, hogy az Espoo-i egyezmény értelmében hatásviselő félként részt kíván venni a Bezenyére tervezett Eurovegas szabadidő és szórakoztató központ nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásában.

Az ERRICHTUNG EUROVEGAS Kft.  Bezenye község területén szabadidő és szórakoztató központot kíván létesíteni, melynek környezeti hatásai Bezenye és Hegyeshalom települést érintik.

Az eljárás során az ERRICTUNG EUROVEGAS Kft. (9200 Mosonmagyaróvár, Kálnoki u.49.) és a PHASE ASSET 1 Kft. (9200 Mosonmagyaróvár, Kálnoki u.49.) nyilatkozatban jelezték, hogy az ERRICTUNG EUROVEGAS Kft.  helyébe, a kérelmezői pozícióba a PHASE ASSET 1 Kft. (9200 Mosonmagyaróvár, Kálnoki u.49.) lép, aki változatlan feltételek mellett kérte az eljárás lefolytatását, ezért a hatóság a továbbiakban ezt a társaságot tekinti kérelmezőnek.

Az eljárást lefolytató hatóság - a 314/2005. (XII.25.) Korm. rendelet 13.§ (6) bekezdésében foglalt kötelezettségének eleget téve - ezúton  közzéteszi, hogy az eljárás során a szomszédos állam, Ausztria jelezte a Környezetvédelmi Minisztérium útján, hogy az eljárásban részt kíván venni az országhatáron átterjedő hatások miatt mint hatásviselő fél, részére a kérelemhez csatolt dokumentációk megküldésre kerültek.

Az Osztrák Köztársaság válaszában jelezte, hogy a létesítmény közlekedési vizsgálata hiányos, nem tartalmazza a növekvő határforgalom és ezáltal keletkező légszennyezés bemutatását. Erre reagálva a beruházó újabb tanulmányt készített, melyet a Felügyelőség megküldött az Osztrák Köztársaság részére. E dokumentációk a Felügyelőség Ügyfélszolgálatán megtekinthetők.

A hatóság a közleményt a honlapján és az ügyfélszolgálati irodájában 2008. december 10-tól december 31-ig teszi közzé.