NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Tájékoztató az alkalmazható e-nyomtatványokról és kitöltésükről

Adatszolgáltatás és kérelem elektronikusan kitölthető és letölthető formanyomtatványa (e-nyomtatvány) csak egy kitöltő program (jelenleg ABEV2006) segítségével hozható létre, amely a www.apeh.hu internetes portálon keresztül érhető el és tölthető le.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és hatáskörét érintő adatszolgáltatások, és kérelmeknél alkalmazható, letölthető e-nyomtatványokat a KvVM honlapján http://www.kvvm.hu  folyamatosan közzéteszi.

Ahol a speciális tartalmú és formátumú e-nyomtatványok az adatszolgáltatás és/vagy kérelem benyújtásakor még nem kerültek a honlapra feltöltésre, a jogszabályban kötelezően előírt, a jogszabálynak megfelelő más kérelem és/vagy adatszolgáltatási nyomtatványok, nem elektronikus kommunikációs utak használatával történhet.

 

1.1 A kérelmek, adatszolgáltatások tartalma:

A speciális tartalmú és formátumú e-nyomtatványokhoz tartozik

  • egy előlap,
  • egy kitöltési útmutató,
  • egyes esetekben a csatolandó dokumentumok listája.

Az általános nyomtatványokhoz csak előlap és kitöltési útmutató tartozik, csatolandó dokumentum lista nem, utóbbiról az adott eljárásra vonatkozó, a KvVM honlapján a témához kapcsolódó részben lehet tájékozódni.

 

1.2 A elektronikus adatlapok kitöltése

A elektronikus adatlapok elkészítése során először az előlapot kell kitölteni.

Az egyes formanyomtatványokhoz tartozó kitöltési útmutatók szerint kell kitölteni. Amennyiben a kitöltéssel kapcsolatban kérdés merülne fel, úgy arról a KvVM Ügyfélszolgálati Irodájánál, vagy szakirányú kérdésekben az illetékes hatóságnál lehet tájékozódni, amelyek elérhetősége a KvVM honlapján megtalálható.

Kitöltést követően a kérelemhez csatolni kell az előírt mellékleteket. A csatolt mellékletek maximális nagysága 20MB lehet, a melléklet típusát az adatlap kitöltő alkalmazás szabályozza.