NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Magyar-magyar ÖkoFórumot hozott létre Budapesten 12 határon túli magyar és 11 magyarországi szervezet a környezet- és természetvédelem területén, közös munkaprogram kialakítására és megvalósítására.
2007-04-05 14:19:40
A tevékenység arra az 5 fő cselevési irányra (Oktatás, képzés, szakképzés, Fiatalok bevonása, Tudásbázisok kialakítása, Környezetgazdaság, Civilszervezetek együttműködésének ösztönzése) összpontosul, ahol - a határon túl élő magyarság részéről - az igény és az érdekeltség leginkább megfogalmazódik. A Magyar-magyar Zöld Program az egyes területeken önállóan, projektszerűen folyik, a koordinációt magyarországi intézmények és határon túli magyar szervezetek képviselőiből álló munkacsoport látja el. A Programról részletesebb információ a www.emagyar.net portálon érhető el.
A magyarországi környezetvédelmi vállalkozások számára a Balkán és a Független Államok Közösségének vonzáskörzete is kiemelt külpiaci irány, ennek megfelelően az érintett országokban egyre szélesedő partnerkapcsolatot építenek ki. A figyelem középpontjában elsősorban a települési szennyvíz- és hulladékkezelési programok megvalósítása áll, ahol szakmai együttműködési és környezetgazdasági kapcsolódási lehetőségek egyaránt jelentkeznek. A Magyar-magyar Zöld Program megvalósításának egyik lényeges szempontja, hogy ezt az együttműködést saját eszközeivel a Kárpát-medencében segítse elő.