NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Zöld Óvoda Program

A Zöld Óvoda Program a KvVM saját innovációs kutató-fejlesztő munkája során alakult ki, mely tartalmazza a Zöld Óvoda kritériumrendszerét, a Zöld Óvoda Hálózat tartalmi működési rendjét és indikátorrendszerét, a pályázati úton történő hálózatbővítést és fejlesztést, a nemzetközi és hazai kapcsolati rendszer szélesítését. A Zöld Óvoda Programmal megkezdődött az iskoláskor előtti intézmények zöldítése, ezzel az óvodák minőségbiztosítási elvek szerinti nevelő munkájának lehetővé tétele. Minden óvodában feladat a környezeti nevelés. Kiemelten fontos, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának, fejlettségének megfelelő módszerekkel és eszközökkel, valamint élményekre és tapasztalatokra épített tanulási környezet kialakításával környezeti nevelésben részesüljön. A Zöld Óvoda a kidolgozott kritériumrendszer alapján végzi nevelőmunkáját.
A program indításának évében elnyert kitüntető címek az idei pályázat eredményessége alapján közel megduplázódtak, így jelenleg 205 intézmény rendelkezik Zöld Óvoda Oklevéllel. Részvételükkel elkezdődött a Zöld Óvoda Hálózat létrehozása, mely lehetőséget biztosít az óvodapedagógusok környezetneveléssel kapcsolatos továbbképzésére és szakmai kapcsolatépítésére. Célunk a Zöld Óvodai Programmal dolgozó óvodák számának növelése.

 

A "Zöld Óvoda" címre kiírt pályázat nyerteseinek listája 2008. május 16.

 

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási Minisztérium megbízásából az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága által meghirdetett "Zöld Óvoda" címre kiírt pályázat nyertes listája itt megtekinthető. A pályázat eredményéről a II. negyedév folyamán valamennyi pályázó intézmény írásbeli értesítést is kap.

 

A "Zöld Óvoda" címre kiírt pályázat 2009. évi nyerteseinek listája itt megtekinthető.

 

Bővebb információ, kapcsolódási lehetőségek:

Kovács Lászlóné
e-mail: kovacs@mail.kvvm.hu

http://www.zoldovoda.hu/

 

A Zöld Óvoda logo letölthető innen.