NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Danube Box

A Duna Ismerettár a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) összefogásában készült oktató és foglalkoztató csomag iskolás korú  (5-13. osztály) gyermekek és tanáraik részére, amely az angol és német változat mellett magyarul is megjelent. Ausztria és Magyarország után a többi Dunamenti országban (Szerbia, Németország, Románia, Bulgária) is tervezik bevezetését.

A Duna Ismerettár 2008 évi bevezetésének célja, a környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusok segítése a Duna-medence teljes területén abban, hogy a tanulókat érdeklődővé tegyék a Duna-térség természeti és kulturális kincsei iránt. Segítségével növeljék a tanulók környezettudatosságát felébresszék bennük a Duna-medence értékeinek megvédésére és fenntartható használatára irányuló fogékonyságot és tudatosságot.
A verseny szervezője: A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásával a GWP Magyarország Alapítvány. A Duna Ismerettár program és a verseny fő támogatója a Coca Cola Beverages (Magyarország) Kft.

Bővebb információ, kapcsolódási lehetőségek:

Bazsáné dr. Szabó Marianne
e-mail: bazsane@mail.kvvm.hu

http://www.danubebox.hu/