NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
BISEL program

A „Bioindikáció az iskolai oktatásban” témájú környezetvédelmi programot 1998-ban mutatták be Belgiumban, Magyarországon 2001-ben került bevezetésre.
A program fő célja az oktatási intézmények bevonása élővizeink „jó állapotba” való hozatalának, illetve a „jó állapot”-ban való meg-őrzésének folyamatába.
A program résztvevői különféle szakterületek közül választhatnak. Figyelhetik az atmoszféra jelenségeit, vízkémiai, biológiai és talajtani megfigyeléseket végezhetnek. A mérési eredményeket számítógépre viszik és a GLOBE központba továbbítják, ahol összegzik az eredményeket.
A BISEL országos környezetvédelmi akcióprogramban a mintegy 70 középiskola mellett számos civil szervezet és nemzeti parki oktatási központ is aktívan részt vesz. Ezekben az intézményekben olyan diákcsoportok szerveződtek, amelyek szaktanárok, ill. oktatók vezetésével közeli patakon, vagy folyón végeznek rendszeres ökológiai állapotfelmérést. Eredményeikről egységesített jegyzőkönyvekben számolnak be a program interaktív honlapján.
A program támogatói a FVM Képzési és Szaktanácsadási Intézet, a Magyar Unesco Bizottság, a Magyar Szakképzési Társaság és a GREEN Pannónia Alapítvány.

 

Bővebb információ, kapcsolódási lehetőségek:

 

Bazsáné Dr. Szabó Marianne

e-mail: bazsane@mail.kvvm.hu

http://www.bisel.hu/