NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Környezeti tudáslánc

Az ismeretek és a tudás folyamatos fejlesztése a környezetügy szakmai és társadalmi erősítésének egyaránt fontos pillére.

Fentiekhez kapcsolódó tevékenységünk célterülete a környezeti nevelés, a köz- és felsőoktatás, a szakképzés és a felnőttképzés, míg programszerű támogatásuk meghatározó szegmense a kutatás, az informatika (információs rendszerek) és az innováció folyamatos fejlesztése. 

A közös célok elérésének formájáról és feltételrendszeréről a tudományos és szakmai intézményekkel folytatott konzultációk megerősítették, hogy közép -, illetve hosszútávon az erőforrások koordinált hasznosításával érhetők el az elvárt eredmények.

Az egyének és közösségek környezettudatossága az egyes elemeket rendszerbe soroló környezeti tudáslánc kialakításával, összehangolt és folyamatos fejlesztéssel nagymértékben segíthető. A környezeti tudáslánc program 2008. évi elindítása átfogó, funkcionális, illetve regionális projektek útján valósul meg.

 

 

 

 

 

 

              A program elemei:

               Környezeti nevelés
               Szakképzés
               Oktatás
               Környezeti informatika 
               Kutatás, fejlesztés és innováció
               Magyar-magyar Zöldprogram
               KEXPORT

              

                        

 

                                 

 

A megújuló partnerségi formákról, programokról, kapcsolódásokról a Társadalmi kapcsolatok és környezeti nevelés osztály munkatársai további információkkal állnak rendelkezésre.

Telefon:  +36 1 457-3300
Telefax: +36 1 457 3354
Email: koikf@mail.kvvm.hu