NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
 
2007.október 10-én elindult a KEOP új pályázati kiírásának társadalmi egyeztetése
2007-10-10 11:33:20
2007. október 10-én elindult a Környezet és Energia Operatív Program 2. körben meghirdetett, az életminőség javítását célzó 10 pályázati kiírásának társadalmi egyeztetése A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség társadalmi egyeztetésre bocsát 10, november 6-án induló környezetvédelmi pályázati konstrukciót. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elsősorban olyan szervezetek és intézmények véleményére számít, amelyek hitelesen képviselik az adott szakterületet, társadalmi csoportot, vagy területi egységet.
A társadalmi egyeztetésre bocsátott pályázati kiírások célja, hogy mérsékeljék hazánk környezeti problémáit, ezzel javítva a társadalom életminőségét és a gazdaság környezeti folyamatokhoz történő alkalmazkodását – elősegíteni Magyarország fenntartható fejlődését. A meghirdetésre kerülő pályázatok a Vásárhelyi-terv továbbfejlesztését; vízvédelmi, vízminőség javító, szennyezés csökkentő beruházások támogatását; ivóvízbázisok védelmét, illetve szennyezett területek kármentesítését szolgáló fejlesztéseket ösztönöznek. A vízügyi pályázatok mellett lehetőség lesz hulladékgazdálkodási projektek előkészítését és az erdei iskolák infrastrukturális fejlesztését, illetve hozzá kapcsolódó képzést és tananyagfejlesztést támogató projektek támogatására is.
A társadalmi egyeztetésre bocsátott pályázati kiírások és a kapcsolódó kérdőívek letölthetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldaláról: http://www.nfu.hu/tarsadalmi_egyeztetesen_a_kornyezet_es_energia
Az egyes pályázati kiírásokhoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat október 24-ig várják a letölthető kérdőíveken és a megadott e-mail címeken.