NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Magyarország részt vesz a verespataki beruházás környezeti hatásainak vizsgálatában
2005-01-11 18:23:21
A magyar kormány többször hangoztatott kérésére és az országhatárokon átterjedő környezeti hatások vizsgálatáról szóló Espooi ENSZ egyezménynek is eleget téve Románia értesítette hazánkat, hogy vegyen részt a verespataki beruházás várható környezeti hatásainak vizsgálati eljárásában. A magyar hatóságok és civil szervezetek tehát nem hagyhatóak ki a sokakat, így a hazai közvéleményt is aggasztó beruházás engedélyezési eljárásból.
A kedd délután Budapestre érkezett értesítés lehetővé teszi, hogy a magyar természetes és jogi személyek ugyanolyan jogú résztvevői legyenek a Verespatakra tervezett külszíni aranybánya környezeti hatásvizsgálati eljárásnak, mint a román természetes és jogi személyek.

Magyarország tehát semmilyen formában nem hagyható ki a sokakat, így a hazai közvéleményt is aggasztó beruházás engedélyezési eljárásból.

Ismeretes, Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a napokban tájékoztatást kért román kollégájától a projekt engedélyezési eljárásáról, valamint személyes találkozót kezdeményezett az aktuális ügyek megbeszélésére.

Erre már a jövő héten sor kerül, hiszen a környezetvédelmi és vízügyi miniszter is tagja lesz a január 17-én hazánkba érkező román kormánydelegációnak.