NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Miniszteri véradás a vegyi anyagok használatának megszigorításáért
2004-06-23 17:01:39
Magyarország támogatja, hogy az Európai Parlament a jelenleginél szigorúbb szabályokat alkosson a vegyi anyagok használatára. Az emberek egészsége ugyanis előrébb való a gazdasági szempontoknál - közölte Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter szerdán, a WWF Magyarország figyelemfelhívó rendezvényén.
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter reméli, hogy az Európai Parlament olyan formát talál a vegyi anyagok szigorúbb szabályozására, amely az emberek egészségét helyezi előtérbe.

A miniszter ezt azon a szerdai sajtótájékoztatón jelentette ki, amelyet a WWF Magyarország szervezett az uniós vegyianyag-szabályozás szigorúbb változatának elfogadásáért szervezett kampányáról.

A WWF világszerte figyelemfelkeltő demonstrációkat, aláírásgyűjtést szervez a szigorúbb változat érdekében, amely a vegyi anyagok jelenleginél szélesebb körét vonná a regisztrációs, hatásvizsgálati és engedélyezési rend hatálya alá. A vegyipar természetesen tiltakozik a módosítás ellen.A környezetvédő szervezet akciójának része, hogy közismert személyiségektől, például európai parlamenti képviselőktől, miniszterektől kérnek vérmintákat annak bizonyítására, hogy milyen sok nem lebomló vegyi anyag található az emberek szervezetében. A sajtótájékoztatót követően Persányi Miklós és Kökény Mihály egészségügyi miniszter is vérmintát adott a WWF-nek.