NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Környezet-egészségügyi vitafórum indult a Kormányzati Portálon
2004-06-16 16:20:36
Június 23-25. között Budapest ad otthont a IV. Európai Környezet és Egészség Miniszteri Konferenciának. Az 52 ország részvételével megrendezendő esemény fő témája a gyermekek egészsége lesz. A Kormányzati Portál június 15-én internetes vitafórumot indított, ahol szakemberek válaszolnak a konferenciához kapcsolódó kérdésekre és véleményekre.
Június 23. és 25. között a gyermekek egészségéről és Európa környezet-egészségügyi problémáiról tanácskoznak a kontinens miniszterei, valamint 52 ország meghívott szakemberei Budapesten.

Az ötévente megrendezendő esemény idei átfogó témája a gyermekek jövője lesz, mivel világviszonylatban a gyerekbetegségek egyharmadát a környezeti ártalmak okozzák.

A konferencia végén akciótervet fogadnak majd el, amelyben a környezet káros hatásaira érzékeny gyermekek egészségének megőrzése érdekében szükséges teendőket összegzik.

A szakmai konferenciához kapcsolódóan a Kormányzati Portál internetes vitafórumot indított, ahol az eseményhez kötődő kérdéseket és véleményeket lehet megvitatni.

A felvetésekre Jakab Ferencné, az egészségügyi minisztérium címzetes államtitkára, valamint a környezetvédelmi tárca szakértői válaszolnak. A kérdéseket június 20-ig várják az info@magyarorszag.hu címen.