NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Álláslehetőség az ENSZ Környezetvédelmi Programjánál (UNEP)
2003-05-19 13:18:00
A programok a dezertifikációtól az erdőgazdálkodásig, a vízügyi kérdésektől a nyomor és környezetvédelem összefüggéséig széles kérdéscsoportot fognak át.
A UNEP az egyik legjelentősebb globális környezetvédelmi szervezet. Tevékenysége a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés minden területére kiterjed.
A UNEP és benne a Global Environment Facility évente több mint száz különböző országban hajt végre több száz millió USD értékű környezetvédelmi programot. Ezek a programok a dezertifikációtól az erdőgazdálkodásig, a vízügyi kérdésektől a nyomor és a környezetvédelem összefüggéséig széles kérdéscsoportot fognak át. Felölelik a klimatikus változásokat, a biodiverzitást, az összes környezetvédelemmel kapcsolatos megoldásra váró problémát. A programok végrehajtásában már néhány magyar szakértő részt vett, de meggyőződésünk, hogy több, nyelvet beszélő szakemberre, kezdőre és komoly tapasztalatokkal bíróra egyaránt szükség volna. Ez a magyar tudományos élet számára is új lehetőségeket biztosítana. Az ENSZ UNEP szervezete rendszeresen hirdet ENSZ szakértői álláslehetőségeket ( www.unep.org/vacancies ), amelyekre magyar szakemberek is jelentkezhetnek. A jelöltek közül a UNEP a pályázati jelentkezések (P11 Form: http://www.unep.org/vacancies/Personal_History_Form.htm ) és személyes interjúk alapján vesz fel munkatársakat. A pályázatok általában 1-től 2-3 éves időszakra szólnak és világ különböző kontinensein megvalósuló UNEP programok végrehajtását, azokban való részvételt jelentik különböző beosztásokban.
Javasoljuk, hogy az érdeklődők bővebb információkért keressék fel a www.unep.org honlapot, hogy melyen keresztül megismerhetik a UNEP tevékenységét, és a felajánlott állásokról is tájékoztatást kaphatnak.
A jelentkezési lapokat a Környezetvédelmi Minisztériumban Fáskerti Zita részére kérjük eljuttatni.