NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
A bős-nagymarosi tárcaközi bizottság ülése
2004-03-12 11:50:56
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter vezetésével február 24-én a minisztérium székházában ülést tartott a hágai Nemzetközi Bíróság bős-nagymarosi vízlépcsőrendszerrel kapcsolatos döntéséből adódó kormányzati feladatok végrehajtását koordináló Tárcaközi Bizottság.
A testület elfogadta idei munkaprogramját. Ebben a többi között szerepel, hogy tavasszal kihelyezett ülés keretében a helyszínen tájékozódik a Bizottság a jelenlegi helyzetről és a Szigetköz rehabilitációjának feladatairól, tanácskozva a térség önkormányzatainak képviselőivel is. A már meglévő és most készülő szakértői tanulmányok alapján a testület külön üléseken kívánja áttekinteni az ügy nemzetközi jogi vonatkozásait, illetve az ökológiai problémák lehetséges műszaki megoldásait. A Bizottság hangolja össze azokat az előkészítő munkálatokat is, amelyek eredményeként a Kormány idén ősszel dönthet majd a Duna és a térség rehabilitációs koncepciójáról.

Miként az ülésen elhangzott, a magyar küldöttség március végén Pozsonyban találkozik a szlovák féllel, hogy folytatódjék a két ország közötti tárgyalás-sorozat. Mint ismeretes, a magyar delegációt – a nem miniszteri szintű megbeszéléseken – Erdey György, a tárca helyettes államtitkára, kormánymeghatalmazott vezeti majd.