NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Francia-magyar környezetvédelmi hónap a Budapesti Francia Intézetben
2004-03-12 11:20:04
A Franciaország és Magyarország közötti gyümölcsöző együttműködés egyik szép példájaként, a tavalyi siker után immár másodszor rendezi meg a Francia Nagykövetség és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a környezetvédelmi hónapot a Budapesti Francia Intézetben. A programsorozatot 2004. március 11-én Dominique de Combles de Nayves, francia nagykövet és dr. Persányi Miklós, környezetvédelmi és vízügyi miniszter nyitotta meg.
Az eseménysorozat négy napon négy, közérdeklődésre számot tartó témát dolgoz föl neves szakmai személyiségek tudományos előadásaiban, francia és magyar projekteket bemutatva. Délutánonként a témákhoz kapcsolódó filmvetítések gazdagítják a programot.
Az idei rendezvénysorozat keretében március 11-én az éghajlatváltozással, március 25-én a levegőszennyezettséggel, március 29-én az egészség és környezet kapcsolatával, április 1-jén pedig a megújuló energiákkal foglalkoznak. A négy tematikus napon a minisztérium vezető szakembereinek megnyitóját neves francia és magyar tudományos kutatók előadásai követik. A részvétel ingyenes, a tolmácsolás biztosított, az érdeklődőktől csak előzetes regisztrációt kérnek a szervezők.

A nyitónapon telt ház várta az előadókat, de a további napokra is jelentős az érdeklődés. A tavalyi, kifejezetten szakmai rendezvény után idén szélesebb kört invitálnak a rendezők a programra. Szakértők, civilek, önkormányzati dolgozók mellett jelentős számban gimnáziumi diákokat, egyetemistákat és vállalkozókat várnak a programokra.

A programokról, előadókról részletes tájékoztatást ad a minisztérium és a Francia Intézet honlapja.


Helyszín: Budapesti Francia Intézet, Amfiteátrum, félemelet
(Budapest, I., Fő utca 17.)