NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Nyugdíjba vonul Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park vezetője
2005-06-21 15:51:13
Saját kérésére nyugdíjba vonul Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park vezetője - jelentette be Persányi Miklós kedden Poroszlón. A környezetvédelmi tárca a készülő nemzeti parki törvény kidolgozása során továbbra is számít a nyugdíjkorhatárt elérő szakember munkájára. A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatói posztjára pályázatot írnak ki - közölte a környezetvédelmi miniszter.
Aradi Csaba részt vett a Hortobágyi Nemzeti Park létrehozásában. A zöldtárca vezetője felidézte, hogy a szakember "eposzi küzdelmet" folytatott a legértékesebb gyepterületeket pusztító hortobágyi libatartás ellen.

Ezekben a harcokban mindenkor a saját elveihez és a természethez maradt hű és az olyan kritikus időszakokat is sikeresen élte meg a Hortobágyi Nemzeti Park, mint a rendszerváltás és a privatizáció - mondta Persányi Miklós.

Irányítása alatt nemhogy meggyengült, hanem megerősödött a szervezet és évről évre egységesebb a gazdálkodás a nemzeti park térségében - fűzte hozzá a miniszter.

Aradi Csaba elmondta, hogy 30 éve dolgozik a nemzeti parknál, amelynek 21 esztendeje a vezetője. A jövőben olyan természetvédelmi munkát kíván végezni, ahol kevesebb a papír és több a természet - mondta el. Az elmúlt évtizedeket értékelve ismertette, hogy a 80-as évek végén a nemzeti park néhány százhektáros területe mára 93 ezer hektárra bővült.

A Hortobágyi Állami Gazdaság helyén ma egy természetvédelmi és génmegőrző kht. működik és a természetvédelmi szervezet saját ménessel is rendelkezik - közölte Aradi Csaba.