NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Százmilliós bírságra számíthat a dorogi hulladékégető
2004-08-09 20:35:32
A dorogi környezetszennyezés esetében a bírság százmilliós nagyságrendű - mondta Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter hétfőn, miután jelentést tett a miniszterelnöknek az elmúlt időszak környezetszennyezéseiről és a kárelhárítási munkákról.
Az előzetes számítások szerint a dorogi környezetszennyezés esetében a bírságtétel a most érvényes jogszabályok alapján eléri a százmillió forintos nagyságrendet - jelentette ki Persányi Miklós, hozzáfűzve: "rendkívül komoly és elrettentő erejű a jelenlegi bírságolási rendszer".
Mint fogalmazott, súlyos ipari balesetről van szó.

Ismeretes, július 30-án jelentős mennyiségű szennyező anyag került a francia tulajdonú Onyx Kft. dorogi veszélyeshulladék-égetőművéből a Kenyérmezei-patakba és onnét a táti Kis-Dunába.

Persányi Miklós közölte: a hasonló esetek elkerülése végett fokozott ellenőrzést, gyakori hatósági jelenlétet látnak szükségesnek. Az ehhez szükséges erőforrások megteremtése érdekében azt tervezik, hogy az ipari vállalatok vállalják magukra a működésükhöz szükséges környezetvédelmi engedélyek eljárási költségeit.