NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Biztosított az ivóvízellátás Esztergomban
2004-08-06 15:23:23
Az Észak-Dunántúli Vízmű Részvénytársaság - az illetékes hatóságokkal együttműködve - folyamatosan figyelemmel kíséri, és vizsgálja a Kenyérmezei patakból a Kis-Dunába került szennyezéssel kapcsolatos eseményeket, a víz minőségét, és megteszi a szükséges intézkedéseket.
Az Észak-Dunántúli Vízmű Rt. az Esztergomi Helyi Védelmi Bizottság kérésére péntektől hét vízszállítót irányított Esztergom, Esztergom-Kertváros és Tokodaltáró térségébe. A társcégek azonnali és hatékony támogatást nyújtottak az Észak-Dunántúli Vízmű Rt-nek, és a cég két autója mellett a Duna Melléki Regionális Vízmű Rt. 3, a Fejérvíz Rt. 1, a Pannonvíz Rt. szintén 1 lajtos kocsit küldött az ivóvíz ellátás biztosítására. Ezek a járművek egyenként 5000 literes víztartállyal rendelkeznek; az esztergomiak kora reggeltől késő estig vehetnek vizet az autókról.
Az Észak-Dunántúli Vízmű Rt. folyamatosan biztosítja a lakosság ivóvízellátását a lajtos kocsik közreműködésével, amíg a helyi védelmi bizottság azt kéri.
Mint ismeretes, az Esztergomi Helyi Védelmi Bizottság az ÁNTSZ kezdeményezésére csütörtökön ülésezett. A bizottság a prevenciót és az óvatosságot szem előtt tartva a tisztiorvosi szolgálat jelzésére elrendelte, hogy a lakosságot zacskózott és palackozott ivóvízzel lássák el. Az ÁNTSZ ugyanis a vízminták alapján feltételezte, hogy a dorogi Onyx Kft. Telephelyéről az ismert szerves oldószerek mellett az egészségre hatást gyakorló más vegyi anyagok is az ivóvízbe juthattak
Az Országos Közegészségügyi Intézet további méréseket végez a területen, s annak eredménye után dönt újra az Esztergomi Helyi Védelmi Bizottság.