NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Együttműködési megállapodás a víziközmű cégek és a zöldtárca között
2004-06-07 17:41:50
A víziközmű-szolgáltatás, a környezetvédelem, a természetvédelem és a vízgazdálkodás kapcsolatrendszerének erősítése céljából együttműködési megállapodást írt alá a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, valamint a Víz- és Csatornaművek Országos Szakmai Szövetsége.
A dokumentum hétfői aláírása után Persányi Miklós a zöldtárca vezetője elmondta, hogy a szövetség és a minisztérium együttműködik a Nemzeti Környezetvédelmi Program megvalósításában, ezen belül a kormány ivóvíz minőségjavító programja, a nemzeti települési és szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási program végrehajtásában.

A programok szerint 2009-ig az előírásoknak megfelelő ivóvízminőséget biztosítani kell az ország minden településén, ez 877 település 2,7 millió polgárának életére lesz kedvező hatással. További feladat, hogy 2015-re a lakosság 85 százaléka számára meg kell teremteni a csatornába bekötés lehetőségét, valamint a korszerű szennyvíztisztítást. Erre az időpontra a települési szennyvizek ártalommentes elhelyezése, a települési folyékony hulladék korszerű kezelése azok számára is elérhető lesz, akik nem csatornázott területen élnek.

A megállapodás szerint a felek együttműködnek a jogszabály-alkotásban, a hosszú távú stratégiák kidolgozásban és a szakképzésben is. Az együttműködési megállapodás teljesítését évente értékelik majd a felek.