NYITÓLAP
A MINISZTÉRIUM
AKTUÁLIS
ELÉRHETŐSÉGEK
ZÖLD-PONT SZOLGÁLAT
TÁRSADALMI KAPCSOLATOK
SZAKMAI HONLAPOK
 
Észrevételezhező a tervezett „Nagyváradi távhő-rendszer korszerűsítése” beruházás előzetes vizsgálati dokumentációja
2010-07-27 12:23:05

A lakosság és civil szervezetek is észrevételezhetik a tervezett „Nagyváradi távhő-rendszer korszerűsítése” beruházás előzetes vizsgálati dokumentációját. A beruházás esetleges határon átterjedő hatásai miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium mérlegeli, hogy az Espooi egyezmény keretében szükséges-e részt venni a tervezett beruházás nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásában.

A benyújtott angol nyelvű projekt leírás, valamint annak magyar fordítása a kapcsolódó dokumentumok között érhetőek el.

A minisztérium 2010. augusztus 1-ig várja a civil szervezetek és a lakosság véleményét a nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásban való részvétel szükségességére vonatkozóan. A tárca azokat az észrevételeket is várja, amelyek támpontot adhatnak arra, hogy a nemzetközi eljárás során milyen kérdéseket szükséges figyelembe venni a környezeti hatásvizsgálat során annak érdekében, hogy a Magyarországra esetlegesen átterjedő jelentős, káros környezeti hatások feltárhatók és elkerülhetőek legyenek.

Az észrevételeket írásban a Vidékfejlesztési Minisztérium e-mail címére: info@mail.kvvm.hu, vagy levelezési címére: Vidékfejlesztési Minisztérium; Környezetmegőrzési Főosztály; Bp. 1394 Pf: 351. lehet elküldeni.